Du er her:

Dåbsklude

Dåbskluden er strikket eller hæklet. Den ligger på døbefonten i kirken, når der er dåb, og bruges til at tørre vandet af den døbtes hoved. Tanken er, at barnet får dåbskluden med hjem som gave og som minde.

Mange ønsker at strikke en dåbsklud til f.eks. barnebarnet. Når også kirkerne har taget idéen til sig, handler det ikke blot om det, der vedrører selve dåbshandlingen, men også om at idéen giver mulighed for at skabe et rum for diakoni.

Derfor mødes man nu i mange kirker over hele landet for at være sammen om dette nye tiltag, hvor man ikke alene strikker eller hækler dåbsklude, men samtidig bliver del af et særligt fællesskab.

I Åby Sogn har flere opdaget og spurgt til dåbskluden. Derfor har menighedsrådet nu besluttet at bakke op om idéen og sørger for opskrifter og garn til de, der gerne vil strikke til sognets dåbsbørn.

Har du lyst til at være med – eller til at høre nærmere?

Kom til Åbent Hus mandag d. 14. august kl. 14 – 15.45og hør sognepræst Ann Maj Lorenzen fortælle, hvordan idéen til Dåbskluden opstod i oktober 2016. Kontakt: Hanne Hougaard Henriksen på 2889 2019 eller Ulla Holmgaard på 5117 2750 uh@aaby-sogn.dk.

Del dette: