Frivillig jobbørs

Søger du en opgave, der giver mening og glæde for dig og for andre?

Åby Sogn kan tilbyde mange forskellige sammenhænge og opgaver, hvor din frivillige indsats vil blive værdsat og bidrage til andres øgede livsglæde.

Åbent hus’ team af frivillige

Opgave:

Åbent Hus i sognegården er båret af en gruppe af frivillige, der sammen med kirkekulturmedarbejderen planlægger og afholder det ugentlige arrangement med forskelligt program, kaffebord og fællessang.

Gruppen har et godt arbejdsfællesskab og aftaler indbyrdes, hvem der står for at dække bord, smøre boller og bage kage. Alle bidrager med at hygge om deltagerne med det gode kaffebord, med samtale og med at synge sammen. Bagefter hjælpes alle ad med at rydde op og vaske op.

Omfang:

Åbent Hus er hver mandag 14 – 15.45 undtagen i juli måned og omkring påske, pinse, jul og nytår.

Det aftales indbyrdes og i forhold til dine behov, hvornår du er på. I er 3 – 4 sammen om opgaven hver gang og mødes ca. 12.30 – 16.15.

Kirke- og kulturmedarbejder:

Ulla Holmgaard, tlf: 5117 2750, e-mail: uh@aaby-sogn.dk

Uddeler af velkomstbrev

Opgave:

Åby sogns menighedsråd vil gerne byde tilflyttere til sognet velkommen med en personlig velkomst.

Vi har udfærdiget et kort velkomstbrev til alle folkekirkemedlemmer (i første omgang dem over 30 år), som er flyttet til sognet, og brevet deles ud sammen med det nyeste kirkeblad og relevante foldere med aktiviteter.

Vi søger derfor frivillige, der vil hjælpe med at byde tilflyttere velkommen.

Du vil sammen med de andre frivillige og koordinatoren af uddelingen stå for:

- Pakning af kuverter med velkomstbreve

- Uddeling af velkomstbreve: Ringe på døren, overrække kuverten og sige velkommen i Åby Sogn; lægge den i postkassen, hvis ingen svarer

Omfang:

3 – 4 gange årligt til alle, der er flyttet til de seneste 3 – 4 måneder.

Hvor mange velkomstbreve, du kommer til at stå for at pakke og uddele afhænger af hvor mange, der er tilflyttet, hvor mange frivillige, der bliver om opgaven, og af dine ønsker.

Kontakt:

Steen Røndal Olsen, Menighedsrådsformand, tlf: 2518 8936, e-mail: steen@roendal.com

Karsten Høgild, Sognepræst, tlf: 5136 0141, e-mail: khoe@km.dk

Ulla Holmgaard, Kirkekulturmedarbejder, tlf: 5117 2750, e-mail: uh@aaby-sogn.dk

Besøgsven

Opgave:

En besøgsven kommer på besøg med et friskt pust udefra, og har tid og lyst til eksempelvis at:

- Samtale og lytte

- Hjælpe til med at læse avis eller bog

- Lytte til livshistorie og kigge billeder

- Tage på ture ud af huset, med bil eller på gåtur

- Være følgeskab til arrangementer, kirke eller sognegård

Aktuelt søger vi besøgsven til

• en ældre dame, der gerne vil følges til og fra gudstjeneste i Åbyhøj Kirke

Omfang:

Det aftales individuelt og efter behov. Typisk er besøgene et par timer hver eller hver anden uge. Nogle besøgsvenner kommer gerne oftere, mens andre kan afsætte tid til et månedligt besøg.

Besøgstjeneste-koordinatorerne:

Marit Schiødt, tlf: 6151 3856 eller Inger Johansen, tlf: 2344 6248

Kirkekulturmedarbejder og frivilligkoordinator:

Ulla Holmgaard, tlf: 5117 2750, e-mail: uh@aaby-sogn.dk

På Åby Sogns hjemmeside kan du finde yderligere oplysninger om at være frivillig.

Har du selv en idé til et område, hvor du gerne vil yde en frivillig indsats, så sig endelig til!